MULTINATIONALE GERICHTE: IN UNGARN DAHEIM, IN DER WELT ZUHAUSE!

Sonntag, 19. Mai 2013

Ein Lob auf das Quark-Brötchen! :-)

Dieses Rezept ist einfach genial!! Es geht unglaublich schnell, ist wirklich kinderleicht, und man kann es süß oder herzhaft zubereiten! Das Originalrezept habe ich  HIER gefunden. Ich habe statt Öl, geschmolzene Bärlauchbutter und ein paar gehackte Bärlauchblätter in den Teig geknetet. Für eine süße Variante, einfach mehr Zucker in den Teig dazugeben, und eventuell auch süß füllen! Dank der Körner, sind die Brötchen (Hörnchen) wirklich gesund, und nicht nur so eine weiche Pampe (wie herkömmliche süße Weissbrote), die man mit einer Hand zusammendrücken kann!

 Ich wünsche Euch schöne Pfingsten! :-)











Zutaten:
150 g Magerquark
6 El Öl (oder geschmolzene Bärlauchbutter)
7 El Milch
1/2 Tl Salz
100 g Mehl
100 g Vollkornmehl
1/2 Pckg. Backpulver
1 El Leinsamen
1 El Sesamsamen
außerdem:
Sonnenblumenkerne zum bestreuen
geriebener Käse


Zubereitung:
Den Ofen auf 200 °C vorheizen. Aus den Zutaten einen geschmeidigen Teig kneten, falls nötig noch etwas Mehl dazugeben. Aus dem Teig eine lange Rolle formen, diese in 6 Stücke schneiden. Die Stücke entweder zu runden Brötchen, oder zu Hörnchen formen. Die Oberfläche mit ganz wenig Milch befeuchten, dann mit Sonnenblumenkernen und mit Käse bestreuen und anschließend im Ofen ca. 15-20 Minuten knusprig backen. Abkühlen lassen, aufschneiden, und entweder pur mit einer guten Biobutter genießen, oder je nach Lust und Laune, mit frischen Frühlingszwiebeln, Radischen, oder Tomate belegen! :-)




Végre nálam is: A túrós zsemle dicsérete

Kicsit megkésve ugyan, de végre nálam is felkerül a blogra ez a fantasztikus túrós tésztájú zsemle (kifli) receptje. Ugyan gyakran kerül nálunk az asztalra, de valahogy még soha nem fotóztam le. Most bepótoltam, és remélem hogy sokan kipróbálják, mert nagyon-nagyon finom!! Ráadásul hihetetlenül gyorsan elkészül, mindenféle "tésztapihentetés" nélkül! A magoknak köszönhetöen pedig egészséges és laktató! Az eredeti receptet láthatjatok Piszke és Kicsivú blogján is. Mi vagy egy jó minöségü biovajjal (majdnem "bivajjal" írtam!;-D ) esszük, vagy mindenféle tavaszi finomsággal, újhagymával, retekkel, paradicsommal!! :-)

A napokban kaptam egy díjat Andreától, és általában nem vagyok oda az ilyen akciókért, még akkor sem, ha tudom, hogy jó szándékkal küldik. De én valahogy fárasztónak tartom tovább adni... Ennek ellenére mos tkivételt teszek, mert Andrea blogját nagyon szeretem és egy fantasztikusan egyedülálló blog a különleges receptekkel, mindenféle finomsággal, amit a természetben megtalálhatunk. Szóval, nagyon szépen köszönöm Neked kedves Andrea és a következö 4 blognak/tulajdonosának küldöm. Azt már ök döntik el, hogy továbbítják-e, vagy nem... :-)





Èn küldöm a díjat:

 Anikónak (aki magyarul is ír, érdemes lejjebb lapozni, és fantasztikus képeket készít!!)

Mártinak (akkor is, ha már megkapta, de szeretem a blogját)

Emökének (egy csodás blog egészséges és finom receptekkel)

az "elkészitettem-megmutatom" blognak és tulajdonosának
 

Még mielött elfelejtem, kellemes pünkösdi ünnepeket kívánok Nektek

1 Kommentar:

  1. A zsemlék fantasztikusak! A díjjal pedig én is hasonlóképp voltam, halogattam is sokáig, Köszönöm, kedves szavaid!, Üdv.
    Andrea

    AntwortenLöschen