MULTINATIONALE GERICHTE: IN UNGARN DAHEIM, IN DER WELT ZUHAUSE!

Montag, 6. Mai 2013

Bärlauch-Pasta-Salat mit weißen Bohnen

Hallo Ihr Lieben! Hattet Ihr auch ein schönes Wochenende, und habt das Traumwetter genutzt? Ich war am Samstag mit meiner Freundin beim alljährlichen Maifest in unserem Traumstädtchen Kempen. (Einen älteren Bericht darüber findet ihr auf dem Link Maifest ganz unten) Zum Glück war es nicht ganz so voll, wie wir es befürchtet hatten, und man konnte problemlos die schönen Stände anschauen, und ein cremiges Eis genießen. Am Sonntag habe ich dann auch die letzte Portion Bärlauch geerntet. Wenn Ihr schnell genug seid, könnt Ihr diesen Salat auch noch zubereiten. Obwohl die Bärlauch-Saison langsam zu Ende geht, ist es noch nicht zu spät!! Der Salat ist zwar nicht sehr fotogen, schmeckt jedoch sehr lecker, leicht und erfrischend!! Ideal für ein Wochenend-Picknick, oder ein gesundes Büro-Mittagessen! :-) 




Zutaten für 1 Person:  
60 g Penne  
Wasser+Salz zum kochen  
für das Dressing:  
2 El weiße Balsamico  
2 El Zitronensaft (frisch)  
2 El Öl  
1 Tl Honig  
Salz, Pfeffer  
außerdem:  
1 kleiner Zwiebel, in Ringe geschnitten  
2 Knoblauch, feine Scheiben geschnitten  
2 getrocknete Tomaten  
2 kleine frische Tomaten  
½ Bund frischer Bärlauch  
½ Dose große weiße Bohnen (65 g)  
etwas Feta


Zubereitung:  
 Die Nudeln wie gewohnt kochen. Währenddessen die Zutaten für das Dressing in ein sauberes Glas geben, ordentlich schütteln. Die abgetropften gekochten Nudeln noch warm mit dem Dressing vermengen. Zwiebel und Knoblauch in wenig Öl kurz anbraten und zusammen mit den restlichen klein geschnittenen Zutaten durchmischen. Mit zerbröckeltem Feta servieren! :-)



Medvehagymás tésztasaláta nagy fehér babbal


Helló mindenkinek, aki erre téved! Nektek is olyan szép hétvégétek volt, mint nekem? Gyönyörü napsütéses idö volt, amit a barátnömmel arra használtunk, hogy a mi kis városunkban évenként megrendezésre kerülö májusi ünnepséget látogattuk meg. Szerencsére nem voltak olyan sokan, így kényelmesen lehetett a különféle árusokat és portékáikat csodálni, és közben krémes fagyit nyalogatni!! :-) Vasárnap az idei utolsó medvehagymaadagot szedtem le, és ezt a salátát készítettem. A medvehagymaszezon ugyan már vége felé jár, de azért ha elég gyorsak vagytok, ezt a salátát még nyugodtan elkészíthetitek. Szerintem tökéletes saláta egy hétvégi kirándulásra, vagy akár irodai ebédre is! :-)

Hozzávalók 1 személyre:  
100 g tészta  
víz+só fözéshez  
az öntethez:  
2 ek  
2 ek friss citromlé  
2 ek olaj  
1 tk méz  
só, bors  
ezenkívül:  
1 kisebb hagyma, felkarikázva  
2 fokhagymagerezd, vékonyra szeletelve  
2 db. szárított paradicsom  
2 db. kisebb friss paradicsom  
½ friss medvehagyma  
½ doboz nagyszemü fehér bab (65 g)
kevés Feta sajt





Elkészítés: 
A tésztát szokás szerint megfözzük. Amíg fö, az öntethez valókat egy üres (és persze tiszta) beföttes üvegbe adjuk és egy-két percig alaposan összerázzuk. A megfött és lecsepegtetett tésztával még azon melegében összeforgatjuk. A hagymakarikákat és a fokhagymát kevés olajon megfonnyasztjuk. A többi hozzávalót feldaraboljuk kedv szerint és mindent elkeverünk a tésztával. Sózzuk, borsozzuk és szétmorzsolt Feta sajttal tálaljuk. Jò ebédhez szól a nóta! :-)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen