MULTINATIONALE GERICHTE: IN UNGARN DAHEIM, IN DER WELT ZUHAUSE!

Dienstag, 7. Februar 2012

Ein Teig 50 Kekse: Teil III, oder Mohn-Preiselbeer-Kekse

Mohn, Marzipan und Preiselbeermarmelade! Was soll ich noch dazu sagen??? Mit diesen Zutaten kann man nichts falsch machen! :-) Das Rezept ist aus dem Buch Ein Teig 50 Kekse.



Zutaten:
200 g Mehl
75 g Zucker
1 Ei
1/4 Tl Salz
100 g kalte Butter
50 g gemahlener Mohn
150 g Marzipan, gerieben
Preiselbeermarmelade

Zubereitung:
Aus den Zutaten einen Teig kneten und für mind. 1 Stunde in den Kühlschrank stellen (kann aber ruhig über Nacht im Kühlschrank bleiben, oder sogar 1-2 Tage). So kann man besser damit arbeiten. Aus dem Teig Rollen formen, und in ca. 2 cm dicke Scheiben schneiden. Auf ein mit Backpapier ausgelegtes Blech setzen, etwas flachdrücken und in die Mitte eine Vertiefung hineindrücken. In jedes Loch einen Klecks Marmelade geben und im vorgeheiztem Ofen bei 180 C° ca. 10-12 Minuten backen. Auf einem Rost abkühlen lassen und mit einer Tasse kalter Milch vernaschen! PS.: Bei den momentanen Aussentemperaturen besser mit einer heissen Tasse Kakao, mit einem Schuß Amaretto! :-)

1 tészta 50 keksz, azaz mákos-áfonyás kekszek

Mák, marcipán és áfonyalekvár! Mit mondjak még, ezekböl a hozzávalókból csak valami jó sülhet ki!! A recept megint az 1 tészta 50 recept  címü könyvböl való.

Hozzávalók:
200 g liszt
75 g cukor
1 tojás
1/4 tk só
100 hideg vaj
50 g darált mák
150 g reszelt marcipán
áfonya lekvár

Elkészítés:
Az alapanyagokból egy rugalmas tésztát készítünk, és mehet be a hütöbe legalább egy órára. Èn 2-3szoros mennyiségü alaptésztát készítek, és ha nem úgy jön ki a lépés, akkor van, hogy 1-2 napot is pihen a hütöben.)
A tésztából rúdakat formálunk, majd kb. 2 cm-es szeletekre felvágjuk. Ezeket sütöpapíros tepsire helyezzük, kissé lelapítjuk és a közepébe egy mélyedést nyomunk. Mindegyiket egy kis teáskanál lekvárral megtöltjük és elömelegített sütöben 180 C° kb. 10-12 percig sütjük. Rácson hagyjuk kihülni, majd egy csésze hideg tejjel jól belakmározunk belöle! :-) 

4 Kommentare:

  1. Rég sütöttem kekszet, nagyon tetszik ez is. A tészta is meg a formázás is. Na meg az áfonya lekvár:)

    AntwortenLöschen
  2. Örülök, hogy tetszik Neked kedves Trollanyu! :-) Ha esetleg kipróbálod, mindenképp érdemes 2x annyi tésztát készítened, és a legutóbbi nem édes sörkekszeket is kipróbálni!! Nagyon finik voltak!! ;-)

    AntwortenLöschen