MULTINATIONALE GERICHTE: IN UNGARN DAHEIM, IN DER WELT ZUHAUSE!

Samstag, 8. Oktober 2011

Gebratene Pilz-Tortellini mit karamellisierten Balsamico-Tomaten

Es hat sich heute wieder einmal bewiesen, dass das beste Rezept nichts taugt, wenn man nicht mit guten  Zutaten arbeitet. Das Rezept ist klasse, alles harmoniert wunderbar miteinnander... bis auf die fertigen Pilz-Tortellini! Was für ein Mü...!! Ich hatte keine Zeit sie selber zu machen, deshalb griff ich zum Fertigprodukt. Großer Fehler!!! Der Teig war wie Gummi, die Füllung undefinierbar!! Das Essen hätte locker 10 Punkte auf einer Skala von 1-10 verdient! Durch die Fertigtortellini gab es leider nur 7! Was lernen wir daraus?!? Ran an die Nudeln, es hilft alles nichts, es müssen selbstgemachte Tortellinis her!!!!



Zutaten (2 Personen):
1 Packung Tortellini
200 g braune Champignons
1 Schalotte
1 Knoblauchzehe
etwas Öl
Petersilie
Worcester und Maggi
1 handvoll Cherrietomaten
1 El brauner Zucker
2 El Balsamico-Essig
Salz, Pfeffer
Schmand + wenig Milch


Zubereitung:
Die Tortellinis in kochendem Salzwasser fertiggaren, abgießen und abtropfen lassen. In einer Pfanne mit wenig Butter und Öl anbraten. Die Pilze in Scheiben schneiden. Die kleingeschnittene Schalotte und den Knoblauch mit den Pilzen anbraten. Mit ein paar Schuss Worcester und Maggi würzen, und mit frischer gehackter Petersilie bestreuen. (Nicht zuviel von den Soßen nehmen, weil sie ziemlich salzig sind!)
Währenddessen die Tomaten in Scheiben schneiden und in einer Pfanne kurz anbraten, mit Zucker karamellisieren und mit Essig ablöschen. Ein paar Minuten lang sirupartig einköcheln, ähnlich wie beim Spinat-Pfannkuchen. Schmand mit Milch verrühren, und alles schnell servieren! Guten Appetit!! :-)

Sült gombás-tortellini karamellizált balzsamecetes paradicsommal

Megint már bebizonyosult, hogy a világ legjobb receptje sem ér semmit, ha a hozzávalók nem jó minöségüek. Ez a recept nagyon finom, minden tökéletesen összeillik egymással...Kivéve a kész gombás tortelliniket!!! Micsoda egy szem.t!!!!! Hogy lehet ilyet nyugodt szívvel eladni????!!!! Nem volt sem kedvem, sem idöm saját tortellinit készíteni, ezért vettem készet. Nagy hiba volt!!! A tészta gumi volt, az állítólagos gombás töltelék pedig teljesen ehetetlen. Szerintem jobb is, ha nem tudjuk mi volt!! Ez az étel egy tizes skálán simán 10 pontot kapott volna, de a kész tortelliniknek "köszönetöen" nagyon jó akarattal csak 7-et kap!!
Mit tanulunk belöle? Nincs más hátra, mint elöre, és saját magunk kell gombás tortellinit készíteni. Mert ez az étel olyan finom, hogy megéri a fáradságot!!

Hozzávalók (2 före):
1 doboz gombás tortellini
200 g barna sampinyon, csiperke gomba
1 mogyoróhagyma
1 fokhagyma
kevés olaj
friss petrezselyem
kevés Worchester und Maggi szósz
1 maréknyi koktélparadicsom
1 ek barna cukor
2 ek balzsamecet
só, bors
tejfel


Elkészítés:
A tortelliniket sós lobogó forró vízben megfözzük, leszürjük és hagyjuk lecsepegni. Kevés olajon+vajon megsütjük öket. 
A gombát szeletekre vágjuk és a hagymával, fokhagymával megsütjük. Egy löketnyi Worchester und Maggie szósszal ízesítjük, és friss petrezselyemmel megszórjuk. (Ne sokat használjunk a szószokból, mert elég sósak és könnyen elronthatják az ételt!)
Ezalatt a szeletekre vágott paradicsomokat egy serpenyöben egy-két percig sütjük, megszórva a cukorral karamellizáljuk, a balzsamecettel leöntjük és pár perc alatt sziruposra beforraljuk, hasonlóan mint a spenótos palacsintánál. Már csak gyorsan tejfellel tálaljuk, és kész is! Jó étvágyat kívánok!! :-)

3 Kommentare:

  1. Csoda jól néz ki:) A színei fergetegesek és az összetevői is szuperfinomak.

    AntwortenLöschen
  2. Köszi lányok, a közeljövöben hozom a saját gombás tortellini receptet is hozzá!! :-)

    AntwortenLöschen