MULTINATIONALE GERICHTE: IN UNGARN DAHEIM, IN DER WELT ZUHAUSE!

Sonntag, 4. September 2011

Avocado-Bananen-Eis auf Himbeerspiegel

Einige meinen, das es keinen Sinn macht einen neuen Kochblog zu starten, weil die Rezepte sich immer nur wiederholen würden. Das stimmt, irgendwie. Aber ich finde es nicht schlimm, ganz im Gegenteil. Warum sollte es schlecht sein, das dieses geniale Rezept erst bei Trollanyu, und jetzt (ein wenig verändert) bei mir steht??
Ein absolut umwerfendes Dessert, wer es probiert hat, kauft nie wieder fertiges Eis aus dem Supermarkt!! Wunderschöne Farben, himmlischer Genuss!!!



Zutaten (2 Personen):
Für das Eis:
1/2 reife Banane
1/2 Avocado
Schuss Sahne
1 El Honig
2 El Joghurt
1 El Zitronensaft
Für die Soße:
1 Handvoll Himbeeren (Tiefkühl geht auch)
1-2 El Zucker
1 El Himbeerlikör (falls vorhanden)

Zubereitung:
Für das Eis, alles in einer Schüssel pürieren. Abschmecken, falls nötig kann man noch einen Eßlöffel Honig rein tun. Entweder mit der Eismaschine zubereiten, oder regelmäßig mit dem Mixer durchmixen, damit sich keine Eiskristalle bilden können.
Für die Soße, frische reife Himbeeren mit Zucker ein wenig stehen lassen, dann einfach mit der Gabel zerdrücken und durch ein Sieb passieren. (Falls die Beeren tiefgekühlt sind, vorher auftauen) Das Eis auf der Himbeersoße servieren. Es lohnt sich gleich mehrere Portionen zuzubereiten, weil nämlich alles im Nu aufgegessen wird!! :-)

Banános-Avokádós Fagylalt málnaszósszal
Sokaknak az a véleménye, hogy nincs szükség újabb fözös blogokra, mert a régiek is csak egymást ismétlik. Neha igazuk van. De ebben én semmi rosszat nem látok!! Ellenkezöleg!!! Remélem, hogy annak köszönhetöen, hogy Trollanyu fagyi receptje nálam is megjelenik (kisebb változtatással), mások is elkészítik, mert ez volt a legfinomabb fagyi amit életemben ettem!! Komolyan mondom, minden túlzás nélkül!!! Ès a férjem is el volt ájulva töle!!  Ès nem csak az íze, hanem a színek kontrasztja is csodálatos!! Hatalmas nagy dicséret Trollanyunak, köszönjük Neked!! :-D
 
Hozzávalók:
A fagyihoz:
fél érett banán
fél érett avokádó
egy löketnyi habtejszín
1 ek méz
2 ek joghurt
1 ek citromlé
A málnaszószhoz:
egy maréknyi málna (lehet fagyasztott is)
1-2 ek cukor
1 ek málnalikör (ha van)

Elkészítés:
A fagyihoz mindent egymásal összeturmixolni, és ha olyan szerencsések vagyunk, akkor a fagyigépre bízzuk a munka javát, ha nem, akkor rendszeres turmixolással ügyelünk arra, hogy ne képzödjenek jégkristályok a fagyunkban! 
A szószhoz a málnákat cukorral megszórni ( a fagyasztottat felolvasztani), egy villával összetörni és szitán átnyomkodni. A likört hozzáönteni, és a fagyit a csodálatos színü málnaszószra tálalni. 
Ajánlom mindenkinek, nagy adagot készíteni, mert gyorsan fogy!!! :-D
u.i.: Mi csak ketten vagyunk, és elég kis étküek. Nagy családban, több gyerekkel sok-sok banánt és avokádót kell számolni!!!

5 Kommentare:

  1. Köszi, kedves Petra! :-) Próbáld ki, nagyon finom!!

    AntwortenLöschen
  2. Nem is láttam, hogy elkészítetted,örülök, hogy ízlett:) A málnaszósz nagyon feldobja a tálalást,meg gondolom az íze is más.

    AntwortenLöschen
  3. Trollanu, ez a legfinomabb fagyi a világon!!!! Komolyan mondom, nincs jobb!!! Köszönet érte ezerrel!!!!! :-)

    AntwortenLöschen
  4. Bocsánat, siettem, Trollanyu akart lenni... :-)

    AntwortenLöschen